Opleidingen 'Je toekomst begint hier!'

Voel je welkom bij Vakopleiding Hout, waar theorie en praktijk hand in hand gaan. Samen met meer dan 60 enthousiaste medestudenten werk je aan je toekomst in de 'timmer-branche'. Onderdeel uitmaken van ons team betekent de garantie op goede begeleiding vanuit Vakopleiding Hout en Curio om je opleiding met succes af te ronden.

IMG_7416Machinaal houtbewerker


Zoals de naam van dit beroep al doet vermoeden, bewerk je massief hout met machines tot onderdelen of eindproducten. Bijvoorbeeld een trap of kozijn maar ook in werkplaatsen waar ze keukens produceren. Een mooie combinatie van techniek en natuurproducten dus. 

Lees meer

IMG_7416Werkplaatstimmerman


Deuren en kozijnen komen in elk gebouw voor. De meeste mensen staan er niet bij stil wat er komt kijken bij de fabricage. Zo zijn er veel deuren waaraan freeswerk zit. Of waar kleine raampjes in verwerkt worden. En dan is er nog het hang- en sluitwerk. Als werkplaatstimmerman zorg je ervoor dat alles er goed uitziet en perfect aansluit. 

Lees meer 

IMG_7439Interieurbouwer/Meubelmaker

In welk restaurant, kantoor of gemeentehuis je ook binnenstapt, overal zie je dat er een bar, balie of ontvangstruimte keurig is ingericht om gasten te ontvangen. En dat is wat de interieurbouwer maakt.

Lees meer